Direktor Goldman Sakasa: Super je što se žalite na uslove rada, ali… – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

Direktor Goldman Sakasa: Super je što se žalite na uslove rada, ali…

Izvršni direktor Goldman Sachsa Dejvid Solomon rekao je u svom obraćanju za 34.000 zaposlenih u ovoj investicionoj banci širom sveta, da je “sjajno” što je grupa mladih analitičara izrazila zabrinutost zbog uslova rada u kompaniji.

Ali,dodao je, napraviti korak više prema klijentu pravi veliku razliku za banku. Solomon kaže da će se Goldman Sachs i dalje suočavati sa velikom potražnjom klijenata i naglasio potrebu da se odgovori na izazov i „da je naporan rad doneo nagrade“.

Da podsetimo, nekoliko mladih bankara u ovoj banci zamerilo je rukovodstvu zbog uslova rada. Oni tvrde da se suočavaju sa “nehumanim” uslovima rada, a žale se na radne nedelje od 100 časova i “zlostavljanje” od strane kolega, piše Bonitet.

„Samo zapamtite: ako svi uradimo stvar više za svog klijenta, čak i kada osećamo da smo na limitu, to zaista može promeniti naš učinak“, rekao je Solomon svojim zaposlenima.

Solomon je rekao da će uraditi sve da se uslovi rada poboljšaju i obećao da će takozvano “subotnje pravilo” biti na snazi, kako bi se zaštitilo vreme za odmor mlađih bankara od petka uveče do nedelje ujutro.

Izvršni direktor Goldman Sachsa poznat je po svom stavu da nije dobro da zaposleni rade od kuće i u februaruje najavio da će potruditi da se to promeni.

Solomonu je banka u januaru smanjila platu za 10 miliona dolara zbog umešanosti u korupcioni skandal sa jednim malezijskim investicionim fondom.

Tags
Back to top button