Nije dobro što zaposleni ne rade u svojim kancelarijama – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Nije dobro što zaposleni ne rade u svojim kancelarijama

Izršni direktor banke Goldman Sachs Dejvid Solomon ne misli da je dobro što zaposleni ne rade u svojim kancelarijama zbog pandemije koronavirusa i poručio da će nastojati da se to što  pre promeni.

“Situacija nije idealna za nas i ovo nije nova normalnost. Ovu grešku ćemo morati što pre da ispravimo”, izjavio je on.

Solomon je među onima koji glasno zagovaraju da se omogući povratak radnika u kancelarije. Pandemija je ispraznila poslovne nebodere na Wall Streetu. Prema podacima koje je prikupila firma Kastle Systems, samo 14 odsto od više od milion službenika u Njujorku vratilo se do sredine januara u svoje kancelarije, čime su ugrožene brojne trgovine i mala preduzeća na Menhetnu.

Kompanije su frustrirane i zbog poteškoća u vakcinisanju. To prolongira povratak istinski normalnih uslova rada.

Izvršni direktor Goldman Sachsa očekuje da će podsticaji vlasti doprineti ekonomskom oporavku Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Bonitet.

Ova banka četvrtinu radnika u Njujorku i Londonu, te polovinu radnika u Aziji trenutno plaća prema broju izvršenih zadataka. Solomon uverava da je to samo privremenog karaktera, prenosi Bloomberg.

U istraživanju koje je proveo PricewaterhouseCoopers (PwC) u januaru 79 odsto zaposlenih reklo je da je rad na daljinu bio uspešan, ali je istraživanje takođe pokazalo da kancelarije neće još otići u istoriju, jer za oko 87 odsto zaposlenih kancelarija je važno mesto za saradnju s članovima tima i izgradnju odnosa, a taj aspekt rada smatraju lakšim i korisnijim uživo nego preko Zooma.

Tags
Back to top button