Er Srbija od juna na terminalu 1 njujorškog aerodroma JFK – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Er Srbija od juna na terminalu 1 njujorškog aerodroma JFK

Er Srbija će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji trenutno sleću avioni srpske nacionalne avio-kompanije, saopštila je Er Srbija.

Dodaje se da se na Terminalu 1 obavljaju isključivo međunarodni dolasci i odlasci, pa će Er Srbija novi terminal deliti sa najvećim avio-prevoznicima iz celog sveta.

Nakon planirane obnove, koja ujedno predstavlja i najveći kapitalni projekat u istoriji njujorške vazdušne luke, Terminal 1 će biti najprostraniji i najsavremeniji na aerodromu Džon F. Kenedi.

Uz 23 nova izlaza, unapređeni terminal će biti četiri puta veći od postojećeg i obuhvataće prostor trenutnih Terminala 1 i 2 i bivšeg Terminala 3, a putnicima će ponuditi brojne pogodnosti, naglašava Er Srbija.

“Ponosni smo što se pridružujemo domu svih glavnih internacionalnih avio-prevoznika. Naši putnici će biti u prilici da uživaju u većem prostoru i manjoj gužvi, a u bliskoj budučnosti, kada se završi obnova, Terminal 1 će biti najraskošniji u celom Njujorku i okolini”, izjavio je regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Er Srbija je počela sa obaveštavanjem putnika o promeni terminala putem sms poruka, vebsajta i zvanične stranice na društvenim mrežama.

Nacionalna avio-kompanija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom, uz planove da poveća broj letova kada se situacija sa pandemijom stabilizuje, navodi Er Srbija.

Napominje da je čak i u nepovoljnim okolnostima po svetski avio saobraćaj, Er Srbija zabeležila dobre rezultate tokom prethodne godine, i u septembru 2020. našla se na prvom mestu po popunjenosti aviona među prevoznicima sa najvećeg njujorškog aerodroma sa 67 odsto zauzetih mesta.

Naš nacionalni avio prevoznik podseća da je direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država uspostavljena istorijskim letom za Njujork 23. juna 2016. godine, posle pauze od gotovo četvrt veka.

Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330, nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Izvor: Nova.rs

Tags
Back to top button