Rajfajzen banka u Srbiji se oglasila o pokušajima prevare – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Rajfajzen banka u Srbiji se oglasila o pokušajima prevare

Rajfajzen banka u Bosni i Hercegovini objavila je nedavno saopštenje u kom poziva građane na opreznost.

“Molimo naše klijente i sve građane za dodatni oprez kako bi svoje lične podatake zaštitili od zloupotreba i prevara te da sve sumnjive pozive, poruke i e-mailove ignorišu i odmah izbrišu. Prevaranti se putem telefona, Viber-a i Facebook messenger-a lažno predstavljaju u ime Raiffeisen banke, krivotvoreći ime te adresu pošiljaoca ili zloupotrebljavajući brand i vizuelni identitet banke poput logotipa ili fonta slova”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje na njihovom sajtu, “Raiffeisen banka nikada od svojih klijenata ne traži lične podatke, podatke o karticama ili računima putem telefona, e-maila, SMS-a ili društvenih medija, a sve informacije koje Banka komunicira navedenim kanalima putem verifikovanih naloga (mala plava kvakica pored imena na društvenim mrežama) su isključivo informativnog karaktera”.

“Raiffeisen banka a.d. Beograd nema informacija da je kampanja u kojoj se zloupotrebljava Raiffeisen brend (a na koju je upozorila Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini, a prenose lokalni mediji te zemlje), bila usmerena na građane i klijente u Srbiji. S obzirom na iste nazive banaka, kao i na sličnost lokalnih jezika, Raiffeisen banka u Srbiji u svim situacijama ovog tipa pristupa ozbiljno i vrši detaljne provere lokalnog tržišta”, naveli su za B92.net.

Oni su dodali da u slučaju da banka proceni da postoji rizik od lažnih profila na društvenim mrežama koji koriste ime i brend banke, o tome blagovremeno na svojim kanalima komunikacije obaveštava građane.

“Svakako, u vremenu značajnog rasta popularnosti savremenih tehnologija i korišćenja društvenih mreža, banka svojim klijentima, ali i svim građanima, uvek preporučuje da budu oprezni i da validnim smatraju samo informacije koje potiču sa zvaničnih profila banke na društvenim mrežama. Za dodatnu proveru verodostojnosti svih informacija, klijentima je 24 časa, 7 dana u nedelji na raspolaganju i Kontakt centar banke na broju telefona 011 3202 100”, napomenuli su za B92 iz ove banke.

Tags
Back to top button