United Grupa kupuje bugarsku Nova Broadcasting Group – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

United Grupa kupuje bugarsku Nova Broadcasting Group

United Grupa saopštila je da je postigla dogovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi, od Advance Media Group.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Očekuje se da će nova transakcija biti završena početkom sledeće godine, posle uobičajenih odobrenja regulatornih tela. NOVA TV je nacionalna televizija u Bugarskoj: 10 televizijskih kanala, najveća online platforma – Net Info, koju u toku svakog meseca prati u proseku čak 80% stanovnika te zemlje i četiri radio stanice, deo su Nove.

“Veoma smo zadovoljni postignutim dogovorom. Kupujemo uspešnu kompaniju dva istaknuta preduzetnika, sa velikim izgledima za dalji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu sa celokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja poseduje telekomunikacione i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfolio i uverena sam da ćemo pronaći mnogo sinergija, što će nam na svakom tržištu omogućiti dalja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike”, izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Georgi Domusćiev, izvršni dirketor Advance Media Group rekao je da je ova akvizicija veliki uspeh i sjajna prilika za Novu, njene gledaoce, slušaoce i posetioce.

“Dogovor sa United Grupom obezbediće kontinuirani razvoj Nove”, dodao je on.

Investicija predstavlja četvrtu veliku transakciju otkako je BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe, u martu 2019. godine, navodi se u saopštenju.

Tags
Back to top button