Objavljen spisak firmi koje imaju pravo na još jedan minimalac – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Objavljen spisak firmi koje imaju pravo na još jedan minimalac

Poreska uprava objavila je spisak preduzeća koja su ostvarila pravo na još jedan minimalac, za zaposlene u najugroženijim delatnostima.

Kako je najavljeno krajem prošle nedelje, u roku od deset dana trebalo bi da bude isplaćena još jedna minimalna zarada, koja trenutno iznosi oko 30.000 dinara. U pitanju je sektorska podrška za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rentakar firmama, ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Reč je o bespovratnim sredstvima u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-KoV-2.

Podsetimo, iz Vlade su nedavno usvojili ovu uredbu i saopštili da je izdvojeno 1,98 milijardi dinara za isplatu još jedne minimalne zarade za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rent-a-kar agencijama, prenela je eKapija.

Na minimalac, inače, imaju pravo radnici koji su prijavljeni i koji ne rade na crno. Novac će biti uplaćen onima koji imaju ugovor o radu, ugovor na određeno ili na neodređeno vreme.

Spisak preduzeća koja imaju pravo na još jedan minimalac možete pogledati na sajtu Ministarstva finansija.

Tags
Back to top button