Alabar: U Beograd na vodi biće uloženo oko 3,5 milijardi dolara – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Alabar: U Beograd na vodi biće uloženo oko 3,5 milijardi dolara

Predsednik kompanije Igl Hils Muhamed Alabar izjavio je danas da će u Beogradu na vodi biti uloženo ukupno oko 3,5 milijardi dolara ističući da sam novac nije najvažniji, jer je od toga daleko važnija sva korist koju će Beograd i Srbija imati od tog projekta.

Alabar je tako odgovorio na pitanje novinara koliko je novca do sada stiglo iz kompanije Igl Hils i da li je zadovoljan dinamikom radova pošto ima kašnjenja.

“Ne radi se ovde samo o novcu, da li je tu 300 miliona odvojeno za investicije ili 200 miliona koliko je uloženo u ovaj tržni centar. Tu nije samo reč o radnim mestima koja su otvorena za izgradnju ovog tržnog centra već i koliko će ostati radnih mesta za kasnije”, rekao je Alabar apostrofirajući i zadovoljstvo građana izgledom Beograda na vodi i novom atmosferom koju je doneo gradu.

Alabar navodi da je reč o 1.000 novih radnih mesta, ali i da i o svim koristima koje će vlada i grad Beograd imati od naplate poreza i drugih prihoda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na to dodao:

“Alabar je rekao 300 plus 200 miliona, jasno vam je koliko je do sada uloženo, a mora još mnogo da se uloži. Alabar je davao u trenucima krize ogroman i svoj lični novac i ja sam mu na tome zahvalan. Jer, nije hteo da ovo beogradsko gradilište stane ni na jedan trenutak.”

Vučić je rekao da govori o stotinama miliona dolara i da se sa Alabarom, kada su se prvi prvi put sreli, dogovorili da naprave nešto najlepše u ovom delu Evrope. Istakao je da Alabar radi u Beogradu fantastičan posao i još jednom mu zahvalio na tome, kao i domaćim preduzećima koja su angažovana na projektu „Beograd na vodi“.

Tags
Back to top button