Hoće li doći do integracije bitcoina sa PayPal-om? – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Hoće li doći do integracije bitcoina sa PayPal-om?

Kompanija PayPal želi da ponudi svojim korisnicima direktnu kupovinu i prodaju kriptovaluta u naredna tri meseca, izveštava Coindesk navodeći dva insajdera.

Planirana je i integracija kripto-novčanika, pomoću kojih korisnici mogu upravljati svojim novčićima. Nisu date informacije o tome koje bi kriptovalute trebale biti uključene, ali izgleda očigledno da je bitcoin jedna od najpopularnijih.

Da bi osigurao potrebnu likvidnost, PayPal radi sa raznim menjačnicama. U kripto zajednici su potencijalni kandidati Coinbase i Bitstamp, dva najveća svetska trgovca kriptovalutama.

Evropski i američki korisnici PayPala već mogu kupiti Bitcoin uz PayPal, ali novčićima se do sada upravljalo pomoću novčanika od partnera Coinbase. No, u budućnosti će se novčići čuvati direktno na račun korisnika PayPal-a.

Brojni su znakovi koji govore u prilog takve kripto integraciju. PayPal je već pokazao jasan interes za nalet u kripto svemir. Na primer, pružalac usluga platnog prometa pridružio se projektu Libra koji je pokrenuo Facebook, ali je potom izašao nakon sve većeg protivljenja države.

U svom godišnjem izveštaju PayPal je već istakao da su blockchain i virtuelne valute potencijalni faktori rizika za poslovanje. Stoga nije iznenađujuće da grupa sada želi pažljivije da sagleda ta pitanja i traži načine na koje bi od njih mogla imati koristi.

Bitcoin bi takođe trebao imati koristi od integracije sa PayPalom. S obzirom na ogroman broj PayPal kupaca, njegovo prihvatanje u društvu i širenje kao sredstvo plaćanja mogu se stoga znatno povećati. Budući da je PayPal već široko korišćeni internet servis, bilo bi mnogo lakše nabaviti Bitcoin i ostale digitalne valute.

Na osnovu izveštaja “Coindesk-a”, PayPal je do sada planirao samo omogućiti kupovinu i prodaju kriptovaluta, ali ne i prihvatanje plaćanja u kripto-novcu. Međutim, ovo bi mogao biti sledeći korak. Ono što je sigurno je da će, ako se PayPal zaista uključi u kriptovalute, to biti uzbudljivo.

Tags
Back to top button