Vojvođanska banka: Privrednici već pokazali interesovanje za kredite – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEKreditiSVE VESTI

Vojvođanska banka: Privrednici već pokazali interesovanje za kredite

Vojvođanska banka se priključila Programu ekonomskih mera Vlade Republike Srbije za podršku privredi i do sada je zabeležen veliki broj zahteva za izdavanje kredita za likvidnost i obrtna sredstva klijenata koji su izrazili želju za ovim vidom finansiranja.

„Počeli smo sa odobravanjem kredita u okviru Programa ekonomskih mera Vlade Srbije za podršku privredi i pozivamo privrednike, kojima je potrebna pomoć i koji ispunjavaju uslove, da se prijave. Krediti za likvidnost i obrtna sredstva se odobravaju i postojećim i novim klijentima vodeći se uslovima iz Uredbe koji se tiču zahteva za održavanjem ili rastom portfelja. Važno je napomenuti da se ove vrste ugovora moraju zaključiti do kraja tekuće godine“, izjavio je Predrag Vasić, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Vojvođanska banka poziva klijente iz privrede – preduzetnike i vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća da apliciraju za kredite u dinarima ili u evrima u maksimalnom iznosu od 3.000.000 evra. Rok otplate kredita je 36 meseci, uz grejs period od devet do 12 meseci. Na raspolaganju su krediti za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava uz povoljnu kamatnu stopu.

Paket mera podrške privredi Vlade Republike Srbije donet je u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih i finansijskih posledica pandemije virusa KOVID-19 gde podršku privredi pruža i Vojvođanska banka učešćem u garantnoj šemi.

Tags
Back to top button