NLB banka zatvara ekspoziture u Sloveniji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

NLB banka zatvara ekspoziture u Sloveniji

NLB banka saopštila je da će nastaviti sa optimizacijom svoje poslovne mreže zatvaranjem 10 ekspozitura širom Slovenije 15. juna.

Zbog toga je već protestovala opština Mislinja u severnoj Sloveniji, jedno od mesta u kojoj će kancelarija biti zatvorena, prenosi B92.

Banka navodi promenjene navike klijenata i porast onlajn i mobilnog bankarstva kao razloge za zatvaranje fizičkih kancelarija i napominje da su tokom epidemije koronavirusa, usluge digitalnog bankarstva postale još popularnije.

NLB veruje da će takve navike dugoročno uticati na posete bankama, jer će ljudi imati manju verovatnoću da često posećuju stvarne kancelarije, prenela je STA.

Banka je već počela da obaveštava klijente i lokalne zajednice o koraku, NLB je rekla za STA i dodala da će druge kancelarije otvarati po potrebi ili će tim mobilnih bankara vršiti kućne posete.

NLB mobilna kancelarija će nastaviti da posećuje mesta širom zemlje do kraja godine. Banka je naglasila i da će njeni bankomati ostati na mestima u kojima će kancelarije biti zatvorene.

Stanovnici Mislinja snažno su se usprotivi zatvaranju, jer je kancelarija NLB jedina ekspozitura banke u opštini.

Gradonačelnik Mislinje Bojan Borovnik rekao je za STA da je starijim osobama posebno potrebna blizina ekspoziture i nada se da odluka banke nije konačna.

On kaže da razmatra mogućnost da u toj opštini druga banka otvori ekspozituru.

Kancelarija u Mislinji privremeno je zatvorena tokom epidemije, a banka je nedavno obavestila opštinu o njenom trajnom zatvaranju.

Koroški regionalni savet uputio je pismo banci, protestujući zbog tog poteza i pozivajući NLB ne samo da drže kancelariju otvorenom, već i da ponovo otvori nekoliko kancelarija u severnoj Sloveniji.

U međuvremenu, banka je danas ponovo otvorila 12 kancelarija širom Slovenije usled velikog ublažavanja Kovid-19 ograničenja.

Tags
Back to top button