UniCredit Lizing partner Ministarstva privrede u Programu podrške mikro i MSP u nabavci mašina i opreme – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKELizingSLIDERSVE VESTI

UniCredit Lizing partner Ministarstva privrede u Programu podrške mikro i MSP u nabavci mašina i opreme

Ministarstvo privrede Republike Srbije izabralo je i ovoga puta UniCredit Lizing za svog partnera u Programu podrške preduzećima, u okviru kojeg će država domaćim privrednicima odobravati bespovratne pozajmice  u iznosu od dve milijarde dinara.

Ovim programom je predviđeno da mikro, mala i srednja preduzeća iz budžeta Republike Srbije bespovratno dobiju 25% neophodnih sredstava (maksimalno pet miliona dinara) za nabavku proizvodne opreme, s tim da 5% sredstava treba da obezbede preduzeća, dok preostalih 70% od iznosa investicije finansira UniCredit Lizing po značajno povoljnijim uslovima od standardne ponude. Ono što je takođe dodatna olakšavajuća okolnost za preduzeća je to što sredstvo obezbeđenja može da bude sam predmet nabavke.

Sredstva iz ovog programa mogu da se koriste isključivo za investicije u nabavku nove proizvodne opreme i mašina, kupovinu transportnih sredstava koja su uključena u proizvodnju, za investicije u nabavku novih delova, specijalizovanih alata za mašine i drugih kapitalnih dobara, kao i za nabavku građevinske mehanizacije, ali i mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje.

Ana Milić, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Lizinga Srbija, je izjavila: “Veoma smo zadovoljni što Ministarstvo privrede vidi UniCredit Lizing kao pouzdanog partnera u razvoju sektora mikro, malih i srednjih preduzeća. Kupovinom savremenih mašina i opreme biće unapređenja i proizvodnja, što će doprineti dodatnom razvoju poslovanja”.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button