Bitcoin ispred Vise i Mastercarda prema načinu plaćanja na internetu u Italiji – Bankar.rs
ANALIZEFOREXINOVACIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Bitcoin ispred Vise i Mastercarda prema načinu plaćanja na internetu u Italiji

Bitkoin je treći najčešće korišćeni način plaćanja na internetu u Italiji, ispred tradicionalnih kreditnih kartica poput Visa, Mastercard i American Express.

Prema novim podacima kompanije za marketinšku analizu SEMRush, bitkoin (BTC) je treći najpoželjniji način onlajn plaćanja u Italiji.

Italijanski list La Stampa je preneo da je firma za marketinšku analizu sa sedištem u Bostonu navela da na listi najčešće korišćenih metoda internet platnih sistema u Italiji se bitkoin nalazi na trećem mestu, iza PayPal-a i italijanskog PostePay-a.

Podaci su nadalje otkrili da Italijani koriste bitkoin za kupovinu putem interneta više nego tradicionalne kreditne kartice, poput Visa, Mastercard ili American Express.

Prema La Stampi, bitkoin se koristi više od 215.800 puta mesečno za kupovinu na mreži u Italiji, dok se American Express koristi samo 189.000 puta mesečno. Visa, Mastercard i ostale kreditne kartice zaostaju sa samo 33.950 onlajn transakcija mesečno.

Usluga plaćanja putem Interneta sa sedištem u Kaliforniji Paypal ostaje nesporan izbor za internetsko plaćanje u Italiji sa oko 1,3 miliona platnih transakcija mesečno. Italijanski platni procesor PostePay prati, sa gotovo 1,2 miliona mesečnih transakcija.

Vrijedno je napomenuti da podaci nisu uzeli u obzir broj Paypal i PostePay računa koji su povezani sa kreditnim karticama.

La Stampa je napisala da je 2018. godine ukupan utrošak za e-trgovinu bio preko 40 milijardi evra, pri čemu je 62% Italijana ostvarilo najmanje jednu onlajn kupovinu u toj godini.

Izvor: Cointelegraph

Tags
Back to top button