Addiko banka imenovala Srđana Kondića za predsednika Izvršnog odbora – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Addiko banka imenovala Srđana Kondića za predsednika Izvršnog odbora

Upravni odbor Addiko banke Srbija imenovao je Srđana Kondića za predsednika Izvršnog odbora banke, uz prethodnu saglasnost Narodne banke Srbije za njegovo imenovanje.

Kondićev mandat na čelu Addiko banke Srbija počinje 1. oktobra 2024. godine i trajaće naredne četiri godine. Do sada je tu funkciju obavljao Vojislav Lazarević koji sada preuzima poziciju zamenika predsednika Upravnog odbora Addiko banke Srbija, navodi se u saopštenju.

Srđan Kondić prethodno je obavljao funkciju predsednika Uprave Addiko banke Banja Luka. Poseduje skoro dve decenije iskustva rada u bankarskom sektoru, regulatornim telima, u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, ali i akademsko iskustvo predavača na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i naučno zvanje doktora ekonomskih nauka.

„Addiko banka Srbija je sada u odličnoj poziciji da iskoristi postojeće mogućnosti i tržišni potencijal sa našom najambicioznijom inicijativom do sada — programom intenzivnog rasta i jačanja organizacije. Oslanjajući se na uspehe naših prethodnih poduhvata i transformacija koje smo već implementirali, uveren sam da imamo sve što je potrebno za postizanje ovog cilja – talentovani tim koji razume naše klijente i dinamiku tržišta, prihvata digitalne i AI inovacije i posvećen je doprinosu sveukupnog razvoja srpskog tržišta“, rekao je Srđan Kondić.

Tags
Back to top button