Vlada Srbije i Beograd prave zajedničko telo za EXPO 2027 – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Vlada Srbije i Beograd prave zajedničko telo za EXPO 2027

Prošlo je tačno godinu dana otkako je Srbija 21. juna 2023. godine od Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu dobila pravo da bude domaćin Specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Ova manifestacija biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, sa temom „Play for Humanity: Sport and Music for All“ (Igraj za čovečanstvo: Sport i muzika za sve).

Premijer Miloš Vučević i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić dogovorili su da vlada i Gradska uprava oforme zajedničko radno telo radi dalje sinhronizacije i unapređenja rada u sprovođenju projekata za potrebe međunarodne izložbe EXPO, prenosi Beta.

Vučević i Šapić su se saglasili da je dosadašnja saradnja vlade i Grada Beograda „bila na odličnom nivou, što je doprinelo i rezultatima koji su postignuti u Beogradu, a koji su na ponos Beograđana“, saopštila je vlada.

Izražavajući punu podršku za politiku gradonačelnika Beograda, Vučević je naglasio da Beograd i cela Srbija nezaustavljivo napreduju i da će projekti koji se grade i koji će se graditi za potrebe izložbe EXPO 2027 dodatno doprineti tom razvoju.

Tags
Back to top button