Generalni direktor EPS: Struje ima dovoljno i poskupljenja neće biti – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Generalni direktor EPS: Struje ima dovoljno i poskupljenja neće biti

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dušan Živković rekao je da je ta kompanija bila oduvek stabilan oslonac za građane i privredu Srbije i garant sigurnog snabdevanja električnom energijom i naveo da nema razloga za brigu jer struje ima dovoljno i da poskupljenja neće biti.

Na pitanje da li će tokom zimskog perioda biti dovoljno struje, Živković je za Novosti naveo da nema razloga za brigu i da će EPS obezbediti dovoljne količine električne energije.

– Završetkom remontne sezone termo i hidro kapaciteta koja teče planiranom dinamikom, stvoriće se uslovi za njihov povratak na mrežu jer je više blokova ovog proleća i leta u kapitalnom remontu – naveo je Živković.

Na pitanje da li EPS ima računicu da proizvodi i prodaje struju po sadašnjim cenama, Živković je ukazao da ta kompanija građanima i dalje obezbeđuje električnu energiju po cenama koje su među najnižima u regionu i Evropi.

– Proletos je došlo do smanjenja cena za komercijalne kupce, odnosno privredu. Zajednički sa Ministarstvom rudarstva i energetike radimo na izmeni metodologije kojom će se formirati cena električne energije za komercijalne kupce, kako bi pratila one na tržištu. Nova metodologija pružiće mnogo fleksibilnosti, jer će se izbeći drastične razlike u odnosu na tržište i u vreme niskih, kao i u vreme visokih cena – naveo je on.

Izvor: Novosti

 

Tags
Back to top button