Vučić o plati od 100.000 dinara: Minimalac preko 51.000, penzije rastu više od 10 odsto – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vučić o plati od 100.000 dinara: Minimalac preko 51.000, penzije rastu više od 10 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nova povećanja plata u javnom sektoru, kao i penzija.

Predsednik Srbije najavio je danas da će u narednom periodu razgovarati s predsednikom vlade Milošem Vučevićem i ministrom finansija Sinišom Malim o mogućnostima za povećanje iznosa zakonske minimalne zarade za zaposlene u Srbiji i da je namera da ta zarada iznosi između 51.000 i 52.000 dinara.

Vučić je rekao novinarima u Parizu da je potrebno da država proceni koliko je u mogućnosti da deo obaveza, kada je reč o porezu na zarade za poslodavce, preuzme na sebe, odnosno da on bude manji toliko da domaće privatne poslodavce, ali i strane investitore, ne ugrozi povećanje minimalne zarade.

“Penzije su takođe važna stvar. Govore da sam rekao uvećanje od 10 odsto. Ne, rekao sam najmanje 10 odsto. Videćemo da li će to biti 10,5 ili 11 odsto. Penzije nisu dovoljnom brzinom pratile rast plata i o tome moramo da povedemo računa”, rekao je predsednik. Vučić je, kada je reč o zaradama u javnom sektoru, rekao da će najveća uvećanja zarada biti u prosveti.

“Biće značajno povećanje i u javnom sektoru, a svakako će za školstvo i prosvetu biti neuporedivo veće povećanje nego za druge”, istakao je Vučić.

Tags
Back to top button