Tri banke u Srbiji uvode uslugu mobilnog bankarstva – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODISLIDERSVE VESTI

Tri banke u Srbiji uvode uslugu mobilnog bankarstva

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da su još tri banke omogućile uslugu mobilnog bankarstva za svoje klijente.

Kako se navodi, API Bank, Srpska banka i Adriatic Bank a.d. Beograd omogućile su uslugu mobilnog bankarstva za svoje klijente, kao i mogućnost korišćenja instant plaćanja, omogućavanjem jednostavne i pouzdane metode plaćanja putem mobilnog telefona – IPS skeniraj, IPS pokaži, IPS QR i Prenesi.

U saopštenju centralne banke Srbije se dodaje da korisnici mobilnih aplikacija ovih banaka sada mogu da plaćaju na fizičkim i internet prodajnim mestima trgovaca koji su omogućili prihvatanje instant plaćanja bez unosa i ostavljanja osetljivih podataka o platnom instrumentu.

Uz to, korisnici mogu da skeniranjem IPS QR kodova s računa ili faktura plate svoje obaveze brzo, jednostavno i sigurno, uz veliku uštedu vremena i veću sigurnost kod unosa podataka prilikom realizacije naloga za prenos.

Pored ovih plaćanja, korisnicima aplikacije mobilnog bankarstva ove banke su omogućile i uslugu Prenesi, zahvaljujući kojoj građani jednostavno izvršavaju instant plaćanja unošenjem samo broja mobilnog telefona koji je primalac plaćanja registrovao za tu uslugu i iznosa koji žele da prenesu vlasniku tog broja telefona – primaocu plaćanja.

Tags
Back to top button