Er Srbija je u maju prevezla više od 370.000 putnika, rast od 11 odsto – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Er Srbija je u maju prevezla više od 370.000 putnika, rast od 11 odsto

Avio-kompanija Er Srbija je u maju prevezla 372.638 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što predstavlja rast od 11 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

To je najbolji majski rezultat od osnivanja Er Srbije 2013. godine, a sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom maja realizovala 3.869 letova, što je povećanje od četiri odsto u odnosu na taj mesec 2023. godine, navodi se u saopštenju nacionalnog avio prevoznika.

“Od početka godine do danas prevezli smo skoro milion i po putnika na letovima do evropskih i svetskih destinacija u našoj mreži. Posle veoma uspešnog aprila, nastavili smo istim tempom i u maju, kada smo drugi mesec zaredom zabeležili više od 300.000 prevezenih putnika i preko 3.000 realizovanih letova. Ostvareni rezultati dodatno nas motivišu da dalje radimo na unapređenju naših usluga u cilju još boljeg iskustva za putnike”, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Najtraženije destinacije Er Srbije tokom maja bile su Cirih, Pariz, Milano, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, kao i Podgorica i Tivat u regionu.

Kada je reč o široj evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili su do Istanbula, Atine i Larnake.

Tags
Back to top button