ALTA GRUPA kupuje 30 odsto akcija u Addiko Bank AG – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

ALTA GRUPA kupuje 30 odsto akcija u Addiko Bank AG

Kompanija dr Davora Macure, vlasnika ALTA banke a.d. i ALTA PAY Group d.o.o, kupila je paket od oko 30 odsto akcija u Addiko bank AG, čije je sedište u Beču, i aplicirala za dozvolu da postane najveći akcionar te bankarske grupacije.

ALTA PAY Group je do sada uspeo da otkupi udeo od oko 30 odsto u Addiko bank AG, a pokrenut je postupak dobijanja saglasnosti kod svih nadležnih regulatornih tela, piše Blumberg Adria.

ALTA banka spada u banke iz ovog regiona sa najdužom tradicijom poslovanja, od 1979. godine. Promenom poslovnog modela i uspostavljanjem dobrih tržišnih praksi, ALTA banka beleži intenzivan rast i ostvaruje značajne rezultate u svim segmentima poslovanja.

 

ALTA PAY Group je lider u industriji platnih usluga, kroz sistem od 4.100 lokacija na tržištima Republike Srbije i Crne Gore. Uspešno završenom akvizicijom platne institucije EKI Transfers ALTA PAY Group je postala strateški partner Western Union-a za tržišta Srbije i Crne Gore.

Addiko banka nastala je 2016. iz Hypo Alpe Adria banke, čiji su vlasnici nakon prethodne nacionalizacije od strane države Austrije, u 2014. postali američki fond Advent i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button