Reddit izlazi na berzu, IPO od najmanje pet milijardi dolara – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Reddit izlazi na berzu, IPO od najmanje pet milijardi dolara

Američka kompanija Reddit podnela je zahtev za inicijalnu javnu ponudu (IPO), u trendu smanjivanja gubitaka u poslovanju društvenih mreža, i dok “sezona berzanskog listiranja” još uvek dobila veliki podstrek u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija sa sedištem u San Francisku, koja bi trebalo da napravi jedan od najvećih listinga ove godine, podnela je u četvrtak američkoj komisiji za hartije od vrednosti (SEC) dokumentaciju za IPO, više od dve godine nakon što je ta namera prvi put obelodanjena, piše Bloomberg.

Reddit neće otkriti predložene uslove za IPO, uključujući njegovu prvobitnu procenu kapitalizacije i listinga, sve do isticanja obaveznog roka. Kompaniji je savetovano da razmotri procenu listinga u vrednosti od najmanje pet milijardi dolara, a mogla bi da počne sa prodajom svojih akcija već u martu.

Društvena mreža Reddit osnovana je 2005. godine, a u četvrtom kvartalu je u proseku beležila 73,1 milion jedinstvenih dnevnih korisnika.

Kompanija je prijavila neto gubitak od 90,8 miliona dolara uz ostvarene ukupne prihode od 804 miliona dolara u 2023. godini, u poređenju sa neto gubitkom od 158,6 miliona dolara i prihode od 666,7 miliona dolara godinu dana ranije.

Tags
Back to top button