Globalni investitori optimistični, ne očekuju recesiju – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Globalni investitori optimistični, ne očekuju recesiju

Globalni investitori ovog meseca su u najvećem porastu u dve godine i više ne očekuju recesiju, jer raste poverenje u otpornost temeljne ekonomije, pokazalo je istraživanje Bank of America.

Menadžeri fondova s ukupnom imovinom od 568 milijardi dolara smanjili su gotovinu na 4,2 odsto sa 4,8 odsto i podigli globalne alokacije deonica na najviši nivo u dve godine, pokazao je izveštaj.

Ovo je prvi put od aprila 2022. da su upravljači fondova odustali od poziva na recesiju, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

„Očekivanja za snažnu makroekonomiju i izostanak recesije drže investitore u taboru „mekog sletanja“ na 65 odsto, s verovatnoćom „tvrdog sletanja“ koja se smanjuje na samo 11 odsto“, rekli su iz BoA.

Anketa je pokazala da 19 odsto sada predviđa da neće doći do pada privrede, u odnosu na sedam odsto u januarskoj anketi.

Oko 65 odsto prognozira meko prizemljenje za ekonomiju, a 11 odsto predviđa tvrdo prizemljenje. Prošlog meseca, 79 odsto je predvidealo izglede za meko sletanje ili bez njega, dok je 17 odsto pozvalo na tvrdo sletanje.

Tags
Back to top button