Marko Čadež peti put izabran za člana Borda direktora Evrokomore – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Marko Čadež peti put izabran za člana Borda direktora Evrokomore

Predsednici privrednih komora zemalja pridruženih članica Evrokomore po peti put su izabrali predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža za člana Borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije, koji će tu funkciju obavljati u periodu od 2024. do 2025. godine.

Kako je navedeno u PKS, Čadež će u Bordu direktora zastupati interese  biznis  zajednice Zapadnog Balkana i komora drugih zemalja koje nisu članice EU, a izbor su podržale sve pridružene članice Evrokomore uključujući komore Crne Gore, BiH i Kosova.

“Uspeli smo da identifikujemo prioritete za saradnju kompanija i poslovnih organizacija iz EU i zemalja Zapadnog Balkana, međutim, i pre punopravnog članstva neophodno je brže uključivanje zemalja kandidata u evropske strukture, kao što je jedinstveno tržište”, istakao je predsednik PKS i dodao:

“Jedinstveno evropsko tržište za kompanije i proizvode sa Zapadnog Balkana dalo bi novi zamah za reforme kroz postizanje transparentnih ciljeva i koristi, korak po korak, u razumnom vremenskom okviru, i doprinelo obezbeđivanju evropske industrijske budućnosti, podsticanju ekonomske konsolidacije i unapređenju otpornosti i nezavisnosti, pre svega malih i srednjih preduzeća”.

Čadež je izrazio uverenje da će Privredna komora Srbije ostati pouzdan i proaktivan partner na evropskom putu, promovišući zajedničke vrednosti Evrokomore i njenih članica i u narednom periodu. Izbor predsednika PKS za člana borda direktora formalno će biti potvrđen 15. novembra na sednici Skupštine Evrokomore, najveće poslovne asocijacije Evrope, koja predstavlja 20 miliona kompanija i 42 nacionalne i 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

Tags
Back to top button