Ovo su situacije u kojima banka može da vas odbije za kredit – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Ovo su situacije u kojima banka može da vas odbije za kredit

Svako ko kupuje kredit od banke bi najviše voleo da to može da odradi brzo, bez mnogo gnjavaže sa papirologijom i velikim brojem odlazaka u banku. Tu vam pomaže Kamatica savetnik koji je najbolje rešenje za vas kada tražite keš kredit,  kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.

Međutim, postoje one situacija kada banka ne želi da odobri kredit. Često bankari ni ne pruže konkretan odgovor zašto ste odbijeni za kredit. Zato ovaj tekst ima za cilj dve stvari:

  • da pruži građanima koji su odbijeni za kredit odgovor zašto je to tako, tačnije da ponudi nekoliko mogućih rešenja
  • da edukuje one koji traže kredit. Ako se prepoznate u nekoj od ovih situacija, možda treba još malo da sačekate sa apliciranjem za kredit.

Dakle, ovo su najčešći razlozi zbog kojih banke odbijaju građane u procesu apliciranja za kredit.

  • Loša kreditna istorija

Prvi korak koji bankari urade posle osmeha i “dobar dan, izvolite sedite“ jeste da provere vašu kreditnu istoriju. To se radi tako što u Kreditnom birou provere da li imate dugovanje po kreditima i ostalim ostalim bankarskim proizvodima.

  • Osiguranje stambenog kredita

Stambeni kredit je specifična vrsta bankarske pozajmice. Razlog tome je što otplaćuje na duži vremenski period, koji najčešće traje i po nekoliko decenija. Tu su bankari naročito oprezni, jer u tih nekoliko decenija može da se dogodi da ostanete bez redovnih primanja. Kod oborenja stambenih kredita problem najčešće može da predstavlja adekvatno osiguranje kredita. Drugim rečima, da nekretnina za koju ste se odlučili nema dovoljno veliku vrednost prema bankarskoj proceni. Takođe, problem može da predstavlja i ukoliko nemate učešće za kredit.

  • Nekorektna finansijska situacija

Ova fraza u bankarskom žargonu znači da bi uplate za kredit prelaziti limite po vašem računu ili kartici i samim tim nagomilati novčane obaveze koje nećete moći da rešite. Ovakva vrsta kašnjenja se evidentira i u Kreditnom birou.

Ukoliko vam ništa od ovoga ne predstavlja problem, onda ste vrlo verovatno spremni za kupovinu kredita.

Izvor: Kamatica

Tags
Back to top button