Počinje restrukturiranje UBS-a – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Počinje restrukturiranje UBS-a

UBS Grupa AG otpušta sve zaposlene u investicionoj banci Kredi Svis u Španiji, u nastojanju da smanji hartije od vrednosti svog nekadašnjeg rivala.

Švajcarska banka rekla je zaposlenima da počinje proces restruktuiranja koji će pogoditi 147 zaposlenih.

Otkazi će pogoditi i manji broj zaposlenih u pozadinskim i srednjim kancelarijama u upravljanju bogatstvom , dodaje izvor.

Centralna banke Švajcarske signalizirala je da će “ugasiti” oko dve trećine poslovanja svog bivšeg rivala. Hitno preuzimanje Kredi Svisa, u martu ove godine, povećalo je globalnu radnu snagu UBS-a na oko 120.000, što je broj koji namerava da na kraju smanji, a očekuje se da će desetine hiljada ljudi ostati bez posla, izvestio je Blumberg.

U Španiji će ostati usluge privatnog bankarstva Kredi Svisa. UBS je prethodno prodao sopstvenu jedinicu za bogatstvo u zemlji 2021. godine, dok je tamo zadržao svoj posao investicionog bankarstva.

– UBS je u potpunosti posvećen Španiji. Sa akvizicijom Kredi Svisa, sada smo u još boljoj poziciji da ubrzamo našu postojeću strategiju rasta i produbimo mogućnosti naših proizvoda kako bismo dodatno poboljšali našu ponudu klijentima – rekao je portparol banke.

Tags
Back to top button