Galenika kupuje Lifemedic i proširuje portfolio proizvoda – Bankar.rs
KOMPANIJESAVETI ZA POSAOSLIDER

Galenika kupuje Lifemedic i proširuje portfolio proizvoda

Farmaceutska kompanija Galenika, jedan od najvećih proizvođača farmaceutskih proizvoda u Srbiji i regionu, proširuje poslovanje akvizicijom kompanije Lifemedic d.o.o. iz Beograda.

Ovom transakcijom Galenika postaje vlasnik 100% srpsko-slovenačke kompanije Lifemedic i preuzima ekskluzivnu distribuciju programa proizvoda renomirane italijanske farmaceutske kompanije Pharmalife Research, za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja antimonopolskih komisija na tržištima Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, što se očekuje krajem četvrtog kvartala 2023. godine, a nakon čega će početi proces integracije.

„Od kada je postala deo brazilske NC Grupe, Galenika je ostvarila značajan rast poslovanja i međunarodnu ekspanziju. Akvizicija kompanije Lifemedic i početak saradnje sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Research predstavlja još jedan korak u internacionalizaciji Galenikinog poslovanja i potvrđuje našu potpunu posvećenost investicijama i inovacijama u skladu sa savremenim potrebama potrošača“, rekao je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

Tags
Back to top button