Devizne penzije stižu iz 26 zemalja: Nova pravila za one koji su radili u Nemačkoj – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESLIDERSVE VESTI

Devizne penzije stižu iz 26 zemalja: Nova pravila za one koji su radili u Nemačkoj

Iz 26 zemalja nam stižu penzije, a u 35 isplaćuje naš PIO Fond. Najviše ih dolazi i odlazi u bivše jugoslovenske republike, a potom u dve evropske zemlje, podaci su PIO fonda koji je najavio i novine.

Najviše penzija isplaćujemo u Nemačku i Austriju, što se tiče destinacija koje su najudaljenije, u Ameriku ide 100, u Brazil jedna, u Novi Zeland dve do tri penzije.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje organizuje međunarodne dane razgovora za sve one osiguranike koji imaju nedoumice oko priznavanja prava na penziju, a imaju ostvaren staž u Srbiji i Nemačkoj.

Kako je najvaio PIO fond 26. septembra u Novom Sadu, a 27. i 28. septembra u Beogradu, savetodavci iz nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiće besplatnu pravnu pomoć osobama koje ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Nemačke.

Svi zainteresovani obavezno trebalo bi da prijave učešće i zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745, a prilikom dolaska neophodno je poneti lična dokumenta i svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem.

Kurir

Tags
Back to top button