Top 3 aplikacije za plaćanje preko mobilnog telefona – Bankar.rs
BANKEElektronsko bankarstvoLICNE FINANSIJESLIDERSVE VESTI

Top 3 aplikacije za plaćanje preko mobilnog telefona

Plaćanje bez gotovine je postalo toliko uobičajeno da mnogi ljudi čak i ne nose pare u novčanicima. Iako su standardne mBanking aplikacije sigurna stvar, one vam nisu jedina opcija.

Dobra aplikacija za mobilno plaćanje može da pruži više usluga i smanji troškove slanja transakcija, posebno ako vi i članovi vaše porodice, na primer, imate račune kod različitih bankarskih provajdera.

Evo najboljih aplikacija za mobilno plaćanje u 2023. godini koje uveliko možete koristiti umesto kartice.

PayPal

Ako ste ikada nešto kupili putem interneta, verovatno ste se susreli sa PayPal-om. To je najpoznatija aplikacija za onlajn kupovinu koja omogućava milionima klijenata da pokrenu i prihvate različite oblike plaćanja. PayPal kompanija je osnovana još 1998. godine i od tada je glavni izbor za onlajn kupce, trgovce i vlasnike biznisa. Nije prošlo mnogo vremena otkako je aplikacija omogućila i kupovinu i prodaju kriptovaluta, te je ona prvi izbor za sve vaše potrebe u vezi sa onlajn plaćanjem.

PayPal prednosti: Laka za korišćenje, Dostupna svuda u svetu, Podržava kripto trgovanje

PayPal mane: Skrivene naknade, Loša korisnička podrška

PayPal je prvi izbor za mnoge korisnike pre svega zato što pruža sigurnost i praktičnost. Kao jedna od najpopularnijih aplikacija za onlajn plaćanja, čak i manji trgovci je prihvataju kao opciju za plaćanje.

Korisnici mogu da povežu više bankovnih računa ili kreditnih kartica sa PayPal-om i odaberu iz kog izvora žele da troše novac. Oni mogu da pokrenu transfere ili da traže novac od drugih korisnika, što čini ovu aplikaciju idealnim izborom za frilensere. Što je još važnije, nije vam potreban povezani račun u banci da biste primali novac na vašem nalogu. Međutim, ovaj korak je neophodan ako želite da prebacite novac sa PayPal-a na svoj račun u banci.

Kada smo već kod podizanja novca, PayPal ne naplaćuje ovu uslugu, iako možete da koristite Instant Transfer kako biste brže primili novac. Za obradu besplatnih transfera obično je potrebno nekoliko dana, dok je funkciji trenutnog prenosa potrebno samo nekoliko minuta da se dovrši. PayPal naplaćuje naknadu od 2,5 odsto za ovu pogodnost.

Wise

Iako je manje popularna u odnosu na PayPal, Wise je odlična aplikacija za pokretanje međunarodnih transfera. Wise kompanija je ušla na tržište 2011. godine, a od tada se milioni kupaca oslanjaju na ovog pružaoca usluga za brze i sigurne međunarodne transfere.

Wise prednosti: Brzi transferi novca, Aplikacija prilagođena korisniku, Podržava više valuta

Wise mane: Relativno visoke naknade za transfer, Ograničen sistem podrške

Wise ima jednu misiju – da plaćanja učini što bržim, sigurnijim i bez stresa. Wise ne naplaćuje dodatnu proviziju na devizne kursne razlike i poznata je po svojoj praktičnosti. Na neki način, time nadoknađuje to što naplaćuje visoke naknade za transfere.

Ono što posebno cenimo kod Wise-a je transparentna struktura naknada. Korisnici dobijaju jasan pregled troškova transfera unapred. Aplikacija je takođe regulisana od strane nacionalnih vlasti širom sveta i nudi korisnicima brz i jednostavan način za upravljanje, transfer i štednju novca.

Ako trgovac prihvata ovo rešenje za plaćanje, možete koristiti svoju Wise virtuelnu karticu za online kupovinu i plaćanje u prodavnicama. Drugim rečima, aplikacija je odlična alatka za međunarodne transfere i odlično beskontaktno rešenje za plaćanje.

Google Pay

Razvijena da učini proces plaćanja što praktičnijim, Google Pay aplikacija može postati vaša glavna opcija za plaćanje. Korisnici mogu povezati svoje postojeće kartice ili bankovne račune sa aplikacijom i čak je koristiti za beskontaktna plaćanja. Ipak, jedna od glavnih mana ove aplikacije je što nije toliko popularna kao druge metode plaćanja. Ali iako neke prodavnice ne prihvataju Google Pay, ovo je i dalje jedna od najsigurnijih i najpraktičnijih aplikacija za plaćanje koja postoji na tržištu.

Google Pay prednosti: Nekoliko slojeva bezbednosti, Obogaćena funkcijama, Impresivno vođenje evidencije

Google Pay mane:Ograničena lista kompatibilnih banaka

Intuitivni Google Pay interfejs vam omogućava da bez napora obavite nekoliko zadataka. Na primer, možete obavljati kupovinu u aplikaciji, slati i primati novac ili čak pratiti troškove i pokrivati samo deo računa kada se družite sa porodicom ili prijateljima. Ali niste ograničeni samo na lične transakcije. Mnogi korisnici se oslanjaju na Google Pay kako bi pokrili troškove kao što su usluge javnog prevoza, zaradili nagrade ili stekli dragocen uvid u svoje navike potrošnje.

Google Pay Wallet bi mogao da se koristi kao skladište za avionske i event karte, podsetnik za predstojeće događaje za koje ste kupili karte, ili čak kao sigurno mesto za sve vaše kartice lojalnosti koje bi mogle da vam uštede dodatni novac. Sve u svemu, aplikacija je bogata funkcijama i pravi je izbor za one koji vole da prate sve svoje finansijske aktivnosti na jednom mestu.

Web-mind.rs

Tags
Back to top button