Ovo je 20 najboljih fintech kompanija na svetu – Bankar.rs
FinTechKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ovo je 20 najboljih fintech kompanija na svetu

Obuhvatajući širok spektar aplikacija u oblasti finansija iz celog sveta, ovo su 200 najboljih svetskih fintech kompanija.

Lista najboljih fintech kompanija koristi jasno definisanu metodologiju koja identifikuje kako su različite kompanije radile u odnosu na skup ključnih indikatora učinka, uključujući ukupan broj korisnika, obim i prihode.

Odabrane fintech kompanije su podeljene u devet kategorija: neobavezno poslovanje, digitalna plaćanja, digitalna imovina, digitalno finansijsko planiranje, upravljanje digitalnim bogatstvom, alternativno finansiranje, alternativno kreditiranje, rešenja za digitalno bankarstvo i rešenja za digitalno poslovanje.

Uprkos burnom prethodnom periodu, inovacije se nastavljaju. Nekoliko firmi razvija alate kako bi pomogli klijentima da budžetiraju na efikasnije načine i predvideli kako bi njihova buduća finansijska situacija mogla izgledati.

CNBC je napravio listu u kategoriju po kategoriji — od neobaveznog poslovanja pa sve do digitalnih poslovnih rešenja i napravio listu najboljih fintech kompanija na svetu.

Najveće svetske fintech kompanije

  1. 22seven
  2. Adyen
  3. Affirm
  4. Afterpay
  5. Agi
  6. Airwallex
  7. Alipay
  8. Alloy
  9. Ascendum
  10. Aspiration
  11. Aspire
  12. AVA Trade
  13. Axos Invest
  14. Banca AideXa
  15. Banco Inter
  16. Banco Original
  17. Bank Zero
  18. Bankrate
  19. Beehive
  20. Betterment
Tags
Back to top button