Telekom Srbija prenosiće utakmica Premijer lige BIH – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Telekom Srbija prenosiće utakmica Premijer lige BIH

U sedištu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu potpisan je vredan ugovor kojim su TV prava prenosa i emitovanja utakmica Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine ustupljeni kompaniji Telekom Srbija.

To znači da će mečeve ovog takmičenja ljubitelji fudbala u BiH i dalje moći da prate putem Arena Sport TV.

“Arena Sport je iz godine u godinu sve jača, te se utakmice Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine mogu gledati u celom svetu. Klubovi tako mogu lakše doći do novih sponzora, a Arena je u zadnjih desetak godina pokazala da itekako ima kvalitet potreban za promociju fudbala. Hvala NS/FS BiH i predsjedniku Vicu Zeljkoviću na izuzetno dobroj saradnji koja će se sigurno nastaviti i u budućnosti. Mi se širimo po celom svetu, te svako svako ko želi da gleda Arenu, može to učiniti na jednostavan način. S tim u vezi NS/FS BiH pored novčane naknade dobija i dostupnost u celom svetu”, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić nakon potpisivanja ugovora.

“Ovo je jako bitno za NS/FS BiH i Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Želim se zahvaliti grupaciji Telekoma Srbija. Uspeli smo da osiguramo određena finansijska sredstva da nastavimo aktivnosti koje smo započeli. Izuzetno smo zadovoljni i trudićemo se da budemo što bolji partner. Već smo uložili više od deset miliona na rekonstrukciju terena, pa nastavljamo da radimo na razvoju takmičenja. Zadovoljni smo potpisanim ugovorom koji će omogućiti klubovima veću vidljivost u regionu i širom Evrope”, izjavio je predsednik NS/FS BiH Vico Zeljković.

Zadovoljstvo nastavkom saradnje izrazili su i generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić i country manager Arena Sport TV za Bosnu i Hercegovinu Mirza Vilić.

Nakon potpisivanja ugovora, Zeljković je gostima iz Telekoma Srbija uručio sliku poznatog bosanskohercegovačkog umetnika Mersada Berbera.

SEEbiz

Tags
Back to top button