Poštanska štedionica: Ne kupujemo Prvu banku Crne Gore, nije bilo ni pregovora – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Poštanska štedionica: Ne kupujemo Prvu banku Crne Gore, nije bilo ni pregovora

Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji da je Banka Poštanska štedionica zainteresovana za kupovinu Prve banke Crne Gore, obaveštavamo da ovi navodi nisu tačni, kao i da nije bilo pregovora o eventualnoj kupovini, naveli su i Poštanskoj štedionici u odgovoru dostavljenom medijima.

Banka Poštanska štedionica, zahvaljujući ekonomskoj i finansijskoj stabilnosti u Republici Srbiji, u prvoj polovini 2023. godine, kao i prethodnih godina, nastavlja da ostvaruje poslovne rezultate iznad planiranih na dobrobit klijenata i države Srbije.

Da je Banka Poštanska štedionica u vlasništvu Vlade Srbije zainteresovana da kupi Prvu banku Crne Gore, objavili su prethodnih dana pojedini mediji u Crnoj Gori.

“Ako dođe do konačnog dogovora Poštanska štedionica bi verovatno kupila i paket akcija od oko 20 odsto koliko u Prvoj banci ima Elektroprivreda Crne Gore (EPCG)”, naveo im je izvor.

Poštanska štedionica, osnovana je 1921. godine sa sedištem Beogradu. Od aprila 2022. godine jedina je banka koja posluje na srpskom tržištu u većinskom vlasništvu Vlade Republike Srbije.

Blic

Tags
Back to top button