MK grupa otvorila Petram rizort u Savudriji uz ulaganje od preko 100 miliona evra – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

MK grupa otvorila Petram rizort u Savudriji uz ulaganje od preko 100 miliona evra

Investicija MK Group i Aleksandar Group u hrvatski turizam vrijedna preko 100 miliona eura

Petram Resort & Residences, jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks sa integrisanim premium sadržajima i uslugama koje garantuju iskustvo odmora od pet zvjezdica, svečano je otvoren u Savudriji, u prisustvu velikog broja zvanica iz društvenog i javnog života. Petram Resort & Residences predstavlja investiciju MK Group u hrvatski turizam, čija vrednost iznosi više od 100 miliona eura, koja je realizovana u partnerstvu sa kompanijom Aleksandar Group.

Kompleks se prostire na gotovo 85.000 m2, a sadrži  55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje. Pored smještajnih kapaciteta dostupnih za najam ili kupovinu, u sklopu resorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, wellness i sportski sadržaji, ali i property menadžment uz 24-časovnu podršku. Zaštitni znak Petrama je najduži infinity rooftop bazen u Evropi, dug 105 metara.

U ime investitora MK Group i Aleksandar Group, okupljenim zvanicama obratio se Mihailo Janković, generalni direktor MK Group. „Ovaj projekat je sinergija bogatog iskustva koje Aleksandar Group ima u građevinarstvu sa preko 2 miliona izgrađenih kvadrata, i ekspertize MK Group koja posluje u luksuznom hotelijerstvu već 15 godina. Ušli smo u ovaj projekat vjerujući u potencijale Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kosmopolitske Istre. Razvoj ove destinacije uz očuvanje njenih vrijednosti, jedno je od obećanja koje MK Group daje u godini velikog jubileja, kada slavimo 40 godina stvaranja“, poručio je Janković.

Ovakve investicije u hrvatski turizam doprinose kvalitetu i diverzifikaciji destinacije, i vjerujem da će dodatno obogatiti turističku ponudu Istre. Drago mi je što ovaj premium turistički projekat poštuje sva načela održivosti, jer je to glavno strateško usmjerenje razvoja hrvatskog turizma. Vlada Republike Hrvatske nastaviće i ubuduće da stvara podsticajno i sigurno investiciono okruženje u turizmu“, istakla je Nikolina Brnjac, ministarka turizma i sporta Republike Hrvatske.

Svečanom otvaranju Petram Resort & Residences prisustvovao je Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga. „Benefiti koje Petram Resort nosi – uticaj na zaposlenost,  korišćenje vrhunskih autohtonih proizvoda, uticaj na gourmet i sportski turizam, benefiti su cijele zajednice. Drago mi je da je još jedna vrijedna investicija realizovana na području Umaga i zahvaljujem svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta”, rekao je gradonačelnik Umaga.

Na projektu izgradnje Petram Resorta u protekle dvije godine učestvovalo je više od 100  građevinskih kompanija, preko 60 dobavljača različite opreme, kao i više od 1700 radnika. Ovo je druga velika investicija MK Group na području Savudrije, gdje već uspešno posluje hotel Kempinski Adriatic koji je u vlasništvu ove kompanije. 

Tags
Back to top button