Stiže nova pomoć od države: U toku podnošenje zahteva – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEInvesticiono bankarstvoKreditiMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Stiže nova pomoć od države: U toku podnošenje zahteva

Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu.

Ministarstvo poljoprivrede poziva poljoprivrednike da podnesu zahteve kod poslovnih banaka za odobravanje subvencionisanih kredita.

Svi zainteresovani mogu da dođu u banku i prilože dokumentaciju koja je potrebna za odobravanje kredita koje subvecioniše Ministarstvo poljoprivrede.

Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu, a zahvaljujući toj meri Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednicima su na raspolaganju najpovoljniji krediti na tržištu.

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

Fizičko lice nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do šest miliona dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18 miliona dinara.

Rok za podnošenje zahteva za kredite je 30. septembar tekuće godine. Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, kao i za nabavku hrane za životinje.

Alo.rs

Tags
Back to top button