Međunarodna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Međunarodna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji

Banca Intesa je na tržište Srbije uvela Confirming, digitalnu platformu za faktoring matične, međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo.

Nova platforma predstavlja rešenje za finansiranje međunarodnog lanca snabdevanja, a dobavljačima (izvoznicima) koji posluju u Italiji, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Albaniji i Srbiji omogućiće online povezivanje i prodaju potraživanja prema kupcima koji se nalaze u pomenutim zemljama bez regresne osnove, dok će u narednom periodu sistem biti proširen i na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Ove zemlje, koje posluju u okviru Divizije međunarodnih banaka članica (ISBD) Intesa Sanpaolo grupe, uvode platformu nakon Italije, u kojoj ovaj sistem u uspešno funkcioniše sa više od 3.000 aktivnih kompanija.

Confirming platforma optimizuje upravljanje likvidnošću za kupce i osigurava brze isplate dobavljačima, čime se troškovi usled kašnjenja smanjuju za obe strane, a rizik neplaćanja je eliminisan. U isto vreme, banka postaje partner u lancu snabdevanja, što podiže nivo poverenja i za kupce i za dobavljače, piše u zvaničnom saopštenju.

“Uvođenjem Confirming platforme na tržište Srbije, Banca Intesa pruža mogućnost svojim klijentima koji se bave izvozom da brzo, efikasno i bez potrebe potpisivanja dodatne dokumentacije digitalno prodaju međunarodna potraživanja od ino-kupaca i na taj način iskoriste prednosti ubrzanja novčanog toka i ostvare finansiranje bez dodatnih obaveza prema banci. S druge strane, klijenti koji se bave uvozom moći će da preko platforme svojim ino-dobavljačima prodaju potraživanja bez prava na regres i tako ostvare povoljnije uslove za nabavke i potencijalno prošire obim sradnje sa svojim partnerima“, izjavio je Predrag Milenović, direktor Divizije za poslovanje sa privredom i član Izvršnog odbora Banca Intesa.

Biznis.rs

Tags
Back to top button