Šefovima vezane ruke: Pet razloga zbog kojih zaposleni ne žele nazad u kancelariju – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Šefovima vezane ruke: Pet razloga zbog kojih zaposleni ne žele nazad u kancelariju

Šta još drži američke radnike van kancelarije? U vreme kada su restorani, avioni i koncertne sale krcati, poslovne zgrade ostaju poluprazne.

Šefovi kažu da se korporativna kultura fragmentiše, jer radnici gube osećaj angažovanja i motivaciju da se vrate na posao. Zaposleni imaju svoju stranu priče, a ovo su ključni razlozi zašto još uvek ostaju kod kuće:

  1. uvećani troškovi života
  2. briga o deci/porodici
  3. duga putovanja na posao
  4. dani koji i dalje obiluju sastancima preko Zoom-a
  5. mogu jednako dobro da obavljaju svoj posao sa bilo kog mesta

Više od 37 odsto radnika koje je intervjuisao Volstrit džurnal kaže da “ne mogu ni da zamisle povratak petodnevnoj kancelarijskoj rutini”, čak i ako im nedostaje razvoj karijere ili se nalaze na listi za otpuštanja.

Menadžeri kažu da će iznova uložiti napor da se zaposleni vrate u kancelarije kasnije tokom ove godine. Udeo kompanija koje planiraju da dolazak u kancelariju bude stvar “dobre volje” a ne obaveza – sve više opada, prema istraživanju objavljenom u maju, a sprovedenom na više od 200 korporativnih rukovodilaca u oblasti nekretnina.

Predstoji bitka kada je u pitanju – volja radnika. Jaz između onoga što zaposleni i šefovi žele i dalje je veliki, pri čemu šefovi očekuju ličnu komunikaciju, a radnici ne žele da se odreknu fleksibilnosti.

Telegraf

Tags
Back to top button