Oracle novi strateški partner Telekoma Srbija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Oracle novi strateški partner Telekoma Srbija

Kompanija Telekom Srbija potpisala je danas ugovor o strateškom partnerstvu sa američkim Oracle-om.

“Danas je porodica Telekom Srbija bogatija za još jedno važno strateško partnerstvo sa američkim gigantom – kompanijom Oracle. Još jednom smo potvrdili da je naša vizija modernog Telekoma na pravom putu”, objavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić na svom LinkedIn profilu.

Potpisivanjem prvog komercijalnog ugovora između kompanije Telekom Srbija i kompanije „Oracle“ (Orakl) u Državnom data centru u Kragujevcu zvanično je otvoren prvi „Oracle cloud“ (Orakl Klaud) regionalni centar u jugoistočnoj Evropi.

Događaju su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ambasador SAD-a Kristofer Hil, regionalni direktor kompanije „Oracle“ (Orakl) Kenet Johansen, ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić i brojni gosti.

Tačno godinu dana otkako je globalni IT gigant, korporacija „Oracle“, otvorila prvi regionalni centar u jugoistočnoj Evropi u Državnom data centru u Kragujevcu, potpisan je komercijalni ugovor sa jednom od srpskih kompanija.

Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji Telekom Srbija će unaprediti svoje usluge, dok će se podaci čuvati u Državnom data centru.

Kroz saradnju sa najvećom američkom kompanijom za poslovne softvere, Srbija se pozicionira kao regionalni IT lider, istakao je ambasador SAD-a Kristofer Hil.

Otvaranje prvog „Oracle cloud“ regionalnog centar predstavlja veliki dan za Kragujevac, ali i za čitavu IT industriju u Srbiji koja je u poslednje dve godine postala motor razvoja srpske ekonomije, kazala je premijerka Ana Brnabić.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić smatra da je i ovaj čin dokazuje da Kragujevac brzo napreduje i pokazuje koliki potencijal ima za dalji razvoj.

Realizacija ovog projekta predstavlja potvrdu da je Srbija postala regionalni lider u digitalnoj transformaciji i dobar partner za strane investicije u oblasti IT sektora i novih tehnologija.

Tags
Back to top button