Gradnju prve linije beogradskog metroa nadziraće Deutsche Bahn i Systra – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Gradnju prve linije beogradskog metroa nadziraće Deutsche Bahn i Systra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je da je ugovor vredan 46 miliona evra potpisan sa konzorcijumom koji čine nemačka železnička kompanija Deutsche Bahn i francuska firma Systra, a koje će upravljati izgradnjom i nadzirati rad na izgradnji depoa i prve linije beogradskog metroa.

On je na svom Instagram profilu naveo da je posebno zahvalan kompaniji Deutsche Bahn, koja je u Beogradu otvorila svoju evropsku kancelariju iz koje će koordinirati svoje aktivnosti na našem kontinentu, prenosi eKapija.

„Dolazak renomiranih kompanija iz Nemačke i Francuske na naše tržište govori o tome koliko je projekat izgradnje beogradskog metroa cenjen u evropskim okvirima“, napisao je Vesić na Instagramu.

Podsetimo, resorni ministar je ranije najavio da će govor o nadzoru nad projektom izgradnje beogradskog metroa biti potpisan u maju.

Vesić je tada naveo da se za nadzor javilo nekoliko velikih svetskih firmi, a da je pobedio konzorcijum nemačke železničke kompanije Deutsche Bahn i francuske firme Systra koji će, dodao je, vršti nadzor nad izgradnjom metroa i koordinirati kompanijama Alstom i Power Construction Corporation of China.

Bizinis.rs

Tags
Back to top button