Uhapšena radnica banke, osumnjičena da je proneverila 15,9 miliona dinara – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Uhapšena radnica banke, osumnjičena da je proneverila 15,9 miliona dinara

Policija u Novom Sadu uhapsila je zaposlenu u jednoj banci zbog sumnje da je oštetila banku za 15.925.527 dinara i taj novac prebacivala na svoj tekući račun i tekuće račune članova svoje porodice.

Zaposlena u jednoj banci u Novom Sadu, 63-godišnja R. Z. uhapšena je zbog osnova sumnje na zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojim je, kako se sumnja, za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist od 15.925.527 dinara.

Hapšenje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, saopštio je MUP.

R. Z. se sumnjiči da je kao zaposlena u jednoj banci u Novom Sadu, u periodu od 2016. do 2018. godine, zloupotrebila svoja ovlašćenja i neovlašćeno izvršila više bezgotovinskih transakcija na štetu klijenata banke, da bi potom taj novac prebacivala na svoj tekući račun i tekuće račune članova svoje porodice.

Na ovaj način, ona je, kako se sumnja, pribavila za sebe i druge protivpravnu imovinsku korist od 15.925.527 dinara, za koji iznos je oštetila banku.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

RTS

Tags
Back to top button