Analiza ponašanja bitcoina ukazuje na novi kratkoročni rast    – Bankar.rs
FOREXKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Analiza ponašanja bitcoina ukazuje na novi kratkoročni rast   

Rast vrednosti bitcoina ove godine doveden je u pitanje jer se najtrgovaniji svetski digitalni token bori da održi nivo iznad 30.000 dolara. Ipak, obrazac nedavnog skoka iznad te psihološke granice ukazuje da bi kratkoročno mogao ponovo da poraste barem još sedam procenata.

Pomenuti obrazac pokazuje da nakon minimalnog dnevnog skoka od tri odsto sledi preokret sledećeg dana i pad oko 1-3 odsto tokom generalno “bikovskog” perioda rasta u trajanju od nekoliko dana.

Bitcoin je u poslednjih desetak dana porastao za sedam odsto, a u utorak i sredu počeo je ponovo da iskazuje te obrasce kratkotrajnih uspona i korekcija nekoliko puta.

Kako pišu analitičari Bloomberga, može se stoga očekivati da će na kraju narednog nedeljnog perioda vrednost bitcoina ponovo biti uvećana za nekoliko procenata, jer se između ostalog sa ovim ponašanjem tokena poklopilo i to što je svaki put kada bi se to desilo, njegov tzv. indeks relativne snage prelazio 50 poena. Drugim rečima, svi uslovi su se ponovo stekli.

Bitcoin se oporavio za oko 74 odsto u 2023. godini. Međutim, brži rast ove i drugih kriptovaluta trenutno ograničavaju visoka inflacija i nepoznanica oko tempa usporavanja kamatnih stopa na vodećim svetskim tržištima.

Pred današnje trgovanje bitocin je započeo blagi rast nakon najvećeg nedeljnog pada u sredu. Njegova vrednost oscilira oko 29.000 dolara.

Biznis.rs

Tags
Back to top button