Pet saveta kako da preživite povratak na posao posle mini odmora – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Pet saveta kako da preživite povratak na posao posle mini odmora

Mini odmor od četiri dana je gotov, a koga god da smo danas pitali da li se odmorio, čuli smo: „Nisam!“. I da, činjenica je da četiri dana zaista nije mnogo dana odmora, ali je mnogo dana bez rutine koja se, izgleda, izgubi za tili čast.

Zato nam je današnji dan svima težak – treba se vratiti u uobičajenu radnu rutinu. Naš položaj dodatno otežava činjenica da je uskoro još jedan, ovakav sličan, mini odmor, ali između ova dva, mora se nešto i raditi. Drugim rečima, vraćanje na posao je neizbežno.

Stoga, ako vas je dočekalo brdo mejlova i nezavršenog posla, presaberite se, da ne biste „izgoreli“ još prvog dana.

Evo nekoliko saveta kako da se postepeno priviknete na posao danas, a koji vam mogu pomoći i posle svakog odmora.

1. Ako možete, ostanite da radite od kuće

Svakome je potrebno neko vreme da se „vrati u realnost“.

Ako možete, uzmite dan ili dva posle odmora/putovanja da se relaksirate kod kuće i organizujete pre nego što opet krenete na posao. Fokusirajte se na to da se vaš um prilagodi. Ako to ne uradite, suočićete se sa velikim stresom na poslu.

2. Isplanirajte polako vaš povratak na posao

Počnite sa starijim projektima i zadacima koje niste završili pre odlaska na odmor.

Možda će vam biti primamljivo da odmah „uskočite“ u nove projekte, ali je naš savet da ipak to ne radite. Počnite od manjih zadataka, jer ćete na taj način da steknete samopouzdanje. Zapamtite – korak po korak!

3. Ponesite „delić odmora“ sa vama

Suveniri su prave male uspomene koje vas mogu podsetiti na to da je ok odmoriti se i uživati u životu. To može biti neka sitnica, fotografija, čak i miris koji vas podseća na odmor. Na taj način stvarate dobru energiju u vašoj kancelariji.

4. Imajte novu perspektivu

Možda ste bili frustrirani zbog nekog zadatka pre odmora, jer niste znali kako da mu priđete i kako možete da ga rešite. Odmor vam može otvoriti nove vidike. Najbolje ideje i najlakša rešenja su ispred nas, a do njih možemo doći ako smo opušteni i rasterećeni.

5. Pravite pauze tokom radnog dana

Nemojte da dozvolite da vas krivica zbog odsustva dovede do izgaranja.

Niko od vas ne traži „brz i jak tempo“ odmah od prvog dana. Pravite pauze od 10 minuta na svaka 3 sata kako biste se opustili i povratili energiju. Fokusirajte se na jednu stvar, ne raplinjujte se na više strana.

BIZLife

Tags
Back to top button