APR pomera rokove za dostavljanje finansijskih izveštaja – Bankar.rs
SVE VESTI

APR pomera rokove za dostavljanje finansijskih izveštaja

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da je zbog proglašenja vanrednog stanja došlo do pomeranje rokova za dostavljanje finansijskih izveštaja.

Tako rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja ističe najkasnije 90 dana od dana prestanka vanrednog stanja, dok rok za dostavljanje konsolidovanog godišnjeg finansijskog izveštaja ističe najkasnije 120 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Rok za dostavljanje vanrednog finansijskog izveštaja ističe 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja pod uslovom da rok za dostavljanje vanrednih finansijskih izveštaja ističe za vreme vanrednog stanja, navodi se u saopštenju APR.
Rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja shodno se primenjuje na pravna lica koja imaju poslovnu godinu različitu od kalendarske godine, pod uslovom da rok za dostavljanje finansijskih izveštaja tih pravnih lica ističe za vreme vanrednog stanja.
Agencija za privredne registre će odmah po prestanku vanrednog stanja objaviti precizan kalendar rokova u kojim su pravna lica i preduzetnici dužni da svoje finansijske
izveštaje dostave Agenciji, navodi se u saopštenju.
Tags
Back to top button