Azijska tržišta: Mešoviti indeksi, bankarska kriza i dalje u fokusu – Bankar.rs
IZVEŠTAJ SA BERZESLIDERSVE VESTI

Azijska tržišta: Mešoviti indeksi, bankarska kriza i dalje u fokusu

Azijsko-pacifička tržišta imala su mešovitu izvedbu u ponedeljak, a ulagači nastavljaju procenjivati uticaj bankovnih problema u SAD-u i Evropi. Deutsche Bank završila je nedelju s rasprodajom svojih deonica koje kotiraju na američkoj berzi, nakon što su zamene kreditnih obveza nemačkog zajmodavca skočile, što je dodatno pojačalo dugotrajne strahove od širenja previranja u bankarskom sektoru.

Hongkonški Hang Seng indeks doneo je gubitke u regionu, pavši za 1,73 odsto, a Hang Seng Tech indeks pao je za 2,85 odsto. U kontinentalnoj Kini Shanghai Composite pao je 0,6%, a Shenzhen Component 0,15%.

U Australiji je S&P/ASX 200 porastao 0,15%, dok je japanski Nikkei 225 takođe dobio 0,31%, a Topix 0,41%. Južnokorejski Kospi i Kosdaq pali su za 0,36% odnosno 0,08%.

Wall Street je završio svoju sednicu u petak s rastom sva tri glavna indeksa i zabeležio pobedničku nedelju, pri čemu je Dow Jones Industrial Average ojačao 1,2% od početka nedelje, dok su S&P 500 i Nasdaq Composite porasli 1,4% odnosno 1,7%.

(SEEbiz)

Tags
Back to top button