Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi banke – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Aleksandar Bogdanović novi predsednik Izvršnog odbora Mobi banke

Nakon svih neophodnih odobrenja Narodne banke Srbije, prvu digitalnu banku u regionu predvodiće Aleksandar Bogdanović na poziciji predsednika Izvršnog odbora Mobi banke.

„Naša vizija je veoma jasna – pružiti još kvalitetnije digitalne bankarske usluge i učvrstiti poziciju lidera u oblasti primarnog digitalnog bankarstva. Pozitivan poslovni rezultat koji smo ostvarili krajem prošle godine pruža nam priliku da se u narednom periodu fokusiramo na razvoj nove vrednosti za klijente, investicije i inovacije”, poručio je Bogdanović.

Bogdanovićevo dugogodišnje iskustvo na vodećim pozicijama u internacionalnim kompanijama i izuzetna ekspertiza u domenu razvoja strategije i biznisa igrali su ključnu ulogu u dostizanju velike prekretnice za Banku u prethodnoj godini – uspostavljanje stabilne profitabilnosti.

„Izuzetna je čast biti na čelu tima od preko 350 profesionalaca. Iza nas su već veliki rezultati, ali i mnogo naučenih lekcija. Iz grešaka i uspeha dolazi iskustvo i baš zato sam apsolutno siguran da ćemo u narednom periodu zaista pomeriti granice i postaviti nove standarde digitalnog bankarstva u Srbiji”, dodao je novoizabrani predsednik Mobi banke.

Na poziciji izvršnog komercijalnog direktora u okviru top menadžmenta upravljao je mnogim segmentima poslovanja, primarno sektorima marketinga i prodaje. Posvećeno je radio na proširenju kreditne ponude banke, povećanju baze klijenata kojih danas ima preko 750.000 i reorganizaciji timova banke. U toku prethodne godine Bogdanović je bio na čelu tima koji je predano radio na definisanju petogodišnje strategije Mobi banke.

Diplomirao je na CDI koledžu u Kanadi u oblasti informacionih tehnologija, a zvanje magistra poslovne administracije stekao je na Univerzitetu Kardif, London School of Commerce. U Mobi banci radi od 2020. godine.

Tags
Back to top button