Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Vučić: Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema opasnosti od propadanja banaka u Srbiji jer se njihova supervizija sprovodi striktno.

„Provodimo striktno superviziju, nikakvih problema nema, ljudi mogu da budu sigurni u banke koje sa dozovolom Narodne banke Srbije rade u našoj zemlji“, rekao je Vučić posle obeležavanja početka izgradnje VGP parka, upitan postoji li opasnost za banke u Srbiji da propadnu kao Banka Silicijumske doline (SVB) u Americi.

Dodao je da Poštanska štedionica, kao srpska banka, nema baš nikakvih problema i da će se voditi računa da ih nema ni u budućnosti.

On je rekao da je američka banka SVB, ključna za finansiranje pokretanja biznisa, davala velike sume novca po fiksnim kamatnim stopama u uslovima turbulentnog finansijskog tržišta.

„U roku od 48 sati takva banka može da nestane kada se podižu referentne kamatne stope, a nadzor, odnosno supervizija nije uradila svoj posao“, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da veruje da Ministarstvo finansija SAD „posvećeno radi da ne bude većih problema, ali svakako posledica ima, jer bankarski sektor uvek zavisi i od psihologije“.

Tags
Back to top button