Veća plata presudna za promenu radnog mesta – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Veća plata presudna za promenu radnog mesta

Rezultati istraživanja “Budućnost zapošljavanja u Srbiji – šta poslodavci treba da znaju”, koje je danas objavio sajt Infostud, pokazuju da više od 70 odsto ispitanika smatra da je veća plata presudna za promenu radnog mesta, dok 42 odsto kao razlog za to navodi bolje uslove za razvoj karijere.

Ova analiza sprovedena među 90.000 ljudi u saradnji Boston konaslting grupom (Boston Consulting Group), globalnog udruženja portala za zapošljavanje The Network i sajta Infostud.

Istraživanje je pokazalo da 35 odsto ispitanika smatra da bi poslodavca promenilo kada bi posao bio sadržajno zanimljiviji.

Kada je u pitanju pronalaženje posla, 66 odsto anketiranih najviše veruje preporukama prijatelja, a 60 odsto želi da vidi svoje buduće radno mesto pre nego što se pridruži kompaniji.

Jedan od zaključaka istraživanja je da su građani Srbije manje fokusirani na svoj posao u odnosu na ispitanike iz 180 zemalja širom sveta.

Samo 23 odsto anketiranih u Srbiji je izjavilo da im je posao na prvom mestu, dok je globalni prosek 42 odsto.

U anketi je blizu 70 odsto ispitanika istaklo da pre svega želi stabilan posao sa dobrim balansom između rada i privatnog života, što je dominantan trend zastupljen svuda, bez obzira na starosnu grupu zaposlenih, naveo je Infostud.

Napredovanje u karijeri u dobroj kompaniji je na drugom mestu, a rad na uzbudljivim proizvodima, temama i tehnologijama je na trećem.

Beta

Tags
Back to top button