Eureka bar kupac Geneks kule za 2,4 milijarde dinara – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Eureka bar kupac Geneks kule za 2,4 milijarde dinara

Poslovna polovina Geneks kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a prema nezvaničnim saznanjima Blica, pobednik je firma Eureka Bar čiji je jedini vlasnik, prema zvaničnim podacima APR, Aleksandar Kajmaković.

Firma kupac osnovana je 2011. godine i bavi se uslugama pripremanja i posluživanja pića. U trci za kupovinu Zapadne kapije Beograda, bili su NR DEVELOPMENT, Singidunum univerzitet, Zvonko Gobeljić, Tardycon holding limited, Samers, Exeone i Eureka Bar.

Početna cena za Geneks kulu bila je 834 miliona dinara.

Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija.

Prisutna je bila i Radmila Vasić iz Dveri, a ona i Jovanović su sve vreme dok je trajala licitacija, uzvikivali: “Ne prihvatamo”.

Poslovni deo Geneks kule je na prvoj licitaciji bila ponuđena za dve milijarde dinara, a na drugoj za 1,46 milijardi dinara.

Novi vlasnik kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine.

 

Tags
Back to top button