Kupac nepoznat: Geneks kula prodata iz trećeg pokušaja za 2,4 milijarde dinara – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Kupac nepoznat: Geneks kula prodata iz trećeg pokušaja za 2,4 milijarde dinara

Geneks kula je prodata za 2,4 milijarde dinara. Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a ko će potpisati ugovor još neko vreme će biti nepoznanica, pošto je krajnju cenu izlicitirao – zastupnik kupca.

Sedam kupaca nadmetalo se za kupovinu Geneks kule čija je početna cena bila 834 miliona dinara.

Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija. Prisutna je i Radmila Vasić iz Dveri. Ćuta i Vasić sve vreme su, dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.

Geneks kulu su, podsetimo, prvo nudili za dve milijarde dinara. Pa za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu – tačnije njen poslovni ceo – početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.

Prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Do trećeg kruga se došlo, ali je prodaja išla kroz javnu licitaciju.

Novi vlasnik upravo je kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine, podseća se u oglasu stečajnog upravnika.

Danas

Tags
Back to top button