Dell smanjuje broj radnih mesta, eliminisaće 6.650 radnika – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Dell smanjuje broj radnih mesta, eliminisaće 6.650 radnika

Dell Technologies Inc će eliminisati oko 6.650 radnih mesta, ili oko 5% svoje globalne radne snage, povređeno padom potražnje za njenim personalnim računarima, izvestio je u ponedeljak Blumberg njuz.

Kompanija doživljava tržišne uslove koji „nastavljaju da narušavaju sa neizvesnom budućnošću“, napisao je ko-glavni operativni direktor Džef Klark u dopisu zaposlenima, navodi se u izveštaju.

Prethodne mere smanjenja troškova, uključujući pauzu pri zapošljavanju i ograničenja putovanja, više nisu dovoljne, rekao je Klark u memorandumu.

Reorganizacije odeljenja i otpuštanje radnih mesta prilika su za povećanje efikasnosti, rekao je portparol kompanije za Blumberg njuz.

Dell nije odmah odgovorio na imejl Rojtersa za komentar.

Kompanije od Microsoft Corp (MSFT.O) do Amazon.com Inc (AMZN.O) i Goldman Sachs Group Inc (GS.N) nedavno su otpustile hiljade radnih mesta kako bi pomogle da prebrode pad potražnje jer se potrošnja potrošača i kompanija smanjuje zbog visoka inflacija i rastuće kamate.

Otpuštanja u Sjedinjenim Državama su u januaru dostigla najviši nivo u više od dve godine, pošto su tehnološke kompanije smanjile radna mesta drugim najvećim tempom u istoriji da bi se pripremile za moguću recesiju, pokazao je izveštaj u četvrtak.

Bloomberg

Tags
Back to top button