Video-igre privlače sve više investitora – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Video-igre privlače sve više investitora

Sklopljeni poslovi u globalnoj industriji video igara vredeli su 127 milijardi dolara tokom prošle godine. Zabeleženo je preko 1.250 investicija, akvizicija i spajanja, prema novom izveštaju konsultantske kuće Drake Star Partners.

Količina investicija u industriju video igara porastao je, kao i broj velikih poslova sklopljenih tokom 2022. godine, što pokazuje da se intenzivno interesovanje za tu industriju nastavlja, piše Axios.

Investicije su bile raspoređenje na kompanije koje se bave konzolskim, računarskim i igrama za pametne telefone.

Sa druge strane, poslovi umsereni na e-sport su bili retki. Jedini izuzetak bila je Savi gejming grupa (Savvy Gaming Group), koju finansira saudijska vlada, a koja je investirala 1,5 milijardi dolara u dve konkurentske firme u januaru 2022. godine (Savi planira da investira 38 milijardi u igrice u narednim godinama).

Ponuda Majkrosofta od 69 milijardi dolara za Activision-Blizzard bila je najveći posao sklopljen lane, iako regulatorna tela još uvek nisu odobrile akviziciju.

Drake Star predviđa da će 2023. biti još jedna godina konsolidacije u industriji video igara, sa velikom potrošnjom Savi grupe i  povećanim ulaganjem u veštačku inteligenciju.

Nova ekonomija/Axios

Tags
Back to top button