Air Serbia i Qatar Airways potpisali code share: Jednostavnije putovanje do više od 40 destinacija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Air Serbia i Qatar Airways potpisali code share: Jednostavnije putovanje do više od 40 destinacija

Air Serbia i Qatar Airways potpisali su sveobuhvatan code-share ugovor koji će, počev od 1. februara 2023. godine, omogućiti putnicima jednostavnija putovanja na više od 40 destinacija u okviru mreža srpskog i katarskog nacionalnog avio-prevoznika.

Kao deo te saradnje, Air Serbia će staviti svoju oznaku na direktne letove Qatar Airwaysa između Beograda i Dohe, kao i na letove za različite destinacije pored Dohe, kao što su Adelaide, Baku, Brizbejn, Tbilisi, Ho Ši Min, Hongkong, Melborne, Muskat, Nairobi, Pert, Sejšeli, Singapur i Sidney.

Po pribavljanju neophodnih odobrenja i kada se steknu svi uslovi, Air Serbia planira da stavi svoj marketing kod i na direktne letove Qatar Airwaysa do Bangkoka, Capetowna, Johanesburga, Puketa, Seula, Tokija, Jerevana, Zanzibara i mnogih drugih destinacija.

„Izuzetno smo zadovoljni postignutim kod-šer sporazumom sa Qatar Airwaysom, kompanijom koja je poznata po svojoj globalnoj mreži destinacija i vrhunskoj usluzi. Udružujemo se kako bismo putnicima pružili nove opcije za povezivanje i omogućili im pristup jedinstvenim destinacijama iz obe mreže. Verujemo da ćemo zahvaljujući ovoj saradnji zajednički doprineti povećanju saobraćaja ka Srbiji, stvoriti prilike za trgovinu i turizam i uvećati obim saobraćaja između dva čvorišta“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbije.

Qatar Airways trenutno obavlja pet nedeljnih letova između svog sedišta u Dohi u Kataru i Beograda. Code-share sporazum omogućiće veliki broj novih, uzbudljivih destinacija za njihove putnike koji žele da uz samo jednu rezervaciju putuju u evropske države kao što su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i druge destinacije do kojih leti Air Serbia.

„Ovo partnerstvo omogućiće nam da proširimo prisustvo na tržištima centralne i istočne Evrope. Drago nam je što ćemo našim putnicima pružiti dodatne mogućnosti za putovanja. Izuzetno smo ponosni na ovo partnerstvo sa Air Serbijom, vodećom avio-kompanijom u regionu još od osnivanja 1927. godine i radujemo se uspešnoj saradnji“, rekao je generalni direktor Qatar Airways grupe Akbar Al Baker.

Qatar Airways i Air Serbia imaju dugoročnu saradnju, a sporazum potpisan danas predstavlja prekretnicu u zajedničkoj posvećenosti obe avio-kompanije da unaprede korisničko iskustvo. Putnici mogu da rezervišu svoja putovanja kod obe avio-kompanije, putem onlajn turističkih agencija kao i kod lokalnih turističkih agenata.

SEEbiz

Tags
Back to top button