Američki Golden Matrix Group kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Američki Golden Matrix Group kupuje MeridianBet Group za 300 miliona dolara

Kompanija Golden Matrix Group (GMGI), koja poseduje više B2B platforma za onlajn igre i e-commerce sa preko 6,8 miliona aktivnih korisnika, kupiće domaći lanac kladionica MeridianBet Groupa. Vrednost ugovora je oko 300 miliona dolara, objavila je Netokracija.

Kompletiranje akvizicije planirano je u prvoj polovini 2023. godine, do kada je planirano da sva neophodna sredstva budu prikupljena, završetak due diligence provera, odobrenje akcionara kompanije Golden Matrix i druga regulatorna odobrenja.

MeridianBet Group nastavlja da posluje pod istim imenom, a kupoprodajna cena koja će biti isplaćena akcionarima MeridianBet Group-a iznosiće približno 65,3 miliona akcija GMGI-a, na osnovu dogovorene cene od 3,50 dolara po akciji i 70 miliona dolara u gotovini.

Po zatvaranju akvizicije, MeridianBet Group preći će u potpuno vlasništvo kompanije Golden Matrix.

Ugovor o preuzimanju odobrio je Upravni odbor obe kompanije.

Očekuje se da će ukupan prihod obe kompanije u fiskalnoj 2022. godini biti veći od 100 miliona dolara, dodaje se u saopštenju.

CEO MeridianBet Group Zoran Milošević naveo je  da kao kompanija čije su akcije dospele na Nasdaq berzu, u sinergiji sa Golden Matrix-om, očekuje „postavljanje industrijskih standarda kada su u pitanju platforme za igre širom sveta i ostvarenje targetirane strategiju rasta i proširenje na nova tržišta, uključujući Brazil i SAD.

„Naši brendovi, koji su dobro poznati među svetskim zajednicama okupljenih oko platformi za klađenje i online igre, zajedno su jači… Radujemo se što ćemo obavestiti akcionare i zaposlene o našem napretku i raditi na zatvaranju akvizicije i nastavku rada kao kombinovana grupa“, naveo je Milošević.

Netokracija

Tags
Back to top button